Съгласен съм
(1)
Ok
 

logo.png

BEVARED Diet съдържа специално подбрани натурални съставки, които ще спомогнат борбата с излишните килограми.

Худия (Hoodia gordonii, extr.)

Hoodia gordonii е африканско растение, което доста прилича на кактус. Редица клинични проучвания доказват ефективността от употребата на екстракт от худия в хранителни добавки за нормализиране на наднормено тегло. Худия горгонди, повлиява апетита благодарение на молекулата Р57. Когато се нахраним, храната се трансформира в глюкоза в кръвта, наситената с глюкоза кръв изпраща импулс към хипоталамуса, че приемът на храна трябва да спре, така се заражда чувството за ситост. Приемът на молекулата Р57 се държи като глюкозата и бързо изпраща сигнали към мозъка, така че чувството за глад се потиска. Много често дори и да не сме гладни при вида на любима храна ние пак посягаме към нея. Приемът на Р57, действа на хипоталамуса, повлиява на това желание и спомага да се премине към здравословно хранене. С прием на Hoodia се стимулира изчистването на мазнини в тялото. Този ефект на фетбърнър е най-желан и търсен, но много важно също е и повишаването на енергията. Така се чувствате тонизирани и ободрени. Прием на екстракт от Худия, също подобрява функцията на стомашно-чревния тракт и дори регулира нивата на кръвната захар. Поради тази причина използваният от нас екстракт на Худия е стандартизиран именно по молекулата Р57.

Зелено кафе (Green coffee, extr.)

Това са кафени зърна от който и да било вид кафе, които не са били подложени на термична обработка и не са преминали процес на ферментация. Зеленото кафе е кисело, а когато се запари ароматът му е слаб. Ето затова тази напитка не се пие от любителите на кафето, а главно от тези, които искат да отслабнат. Основната съставка на зеленото кафе е хлорогенната киселина, естер на кафеената киселина и хининовата киселина и е основно фенолно съединение в кафето. Тя е силен антиоксидант, допринася за превенция на сърдечносъдовите заболявания и захарен диабет тип 2. Хлорогенната киселина спомага и за намаляването на нивото наглюкоза в кръвта след нахранване, като ограничава разгражданетона гликогена в черния дроб. Хлорогенна киселина е катализатор в биогенезата на клетките, играе водеща роля в биогенезата на ензимите, протеините, липопротеините и на мастните киселини, което подпомага възпроизводството на витамините и хормоните - тестостерон, прогестерон и естроген. Най-важните ефекти:
- Намалява отделянето на глюкоза в кръвния поток след храна и принуждава организма да гори мазнини, за да се снабди с енергия;
– Засилва мастния метаболизъм в черния дроб, като подтиска разграждането на гликогена;
– Намалява апетита.

Бреза - лист (Fol. Betulae pendulae, extr.)

Плачеща бреза /Betula pendula/ - екстакт от листа. Една от основните причини за натрупване на наднормено тегло е задържането на течности, на което се дължи и целулитът. Задържането на течности сигнализира за нарушаване на баланса в организма. Най-честите причини за задържане на вода са свързани с физически и емоционален стрес. От растителните метаболити с най-изразен диуретичен ефект са: етеричните масла, биофлавоноидите и сапонините. Биофлавоноидите в брезата допринасят за поддържане на естествената дренажна функция на тялото и крайниците. Отвеждането на ненужните течности е съпътствано и с отчистване на организма от отпадните метаболити, така организма се предпазва от оксидативен стрес.

Глюкоманан (Amorphophallus konjac, extr.)

Глюкомананът е полизахарид, който се извлича от грудките на азиатското растение Картофена Палма (Amorphophallus konjac - корен от конджак). По своята същност представлява водно-разтворими диетични фибри, с най-високо молекулно тегло в естественият свят: до 2000000 Далтона, които потопени във вода, набъбват и увеличават обемът си над 100 пъти. Прием на глюкоманан с повече вода създава чувство за пълен стомах при 0 калории, което от своя страна сигнализира хипоталамуса, че организмът е заситен и апетитът е подтиснат.
• Регулира апетита и чувството за ситост.
• Регулира усвояването на допълнителни клории.
• Контролира гликемичният индекс и нивата на холестерола в кръвта.
• Регулира чревният поток и регулярното изпразване на червата.

Куркума (Curcuma longa, extr.)

Куркумата е била използвана традиционно в Аюрведа в цялата история. Тя се счита за билка за прочистване и детоксикация за цялото тяло, особено за черния дроб, където се отлагат токсините. Тя често се използва за подпомагане на храносмилането, лечение на инфекции, главоболие, възпаление и треска. Куркумата рязко увеличава антиоксидантната способност на организма. Куркуминът е мощен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали, които съществуват в тялото. Той също така работи за стимулиране на собствените антиоксидантни ензими в организма. С пиема на куркума може да се подобрят и улеснят храносмилателните проблеми. В проучване от 1989 год. се установява, че добавки, направени от растението куркума, са по-ефективни при намаляване на киселини и симптоми на лошо храносмилане, отколкото при плацебо, най-вероятно свързани с познатите сили на растението да се бори с възпалението.

Бергамот (Citrus bergamia, extr.)

Бергамотът е малък цитрусов плод, открит и описан за пръв път в околностите на Бергамо-Калабрия, от където е получил и своето име. От дълбока древност са познати свойствата на етеричните масла на бергамота да успокоява при стрес и натоварване, когато се появява и неконтрулируемият апетит. Активните съставки в бергамот сок са неоериоцитрин, нарингин, неохесперидин, понцитрин, мелитидин и брутиеритидин. Melitidin и brutieridin са едва наскоро открити и съществуват само и единствено в цитруса бергамот. Клиничните проучвания доказват, че проявяват подобни на статина свойства, т.е. повлияват липидната обмяна като подтискат образуването на лош холестерол /LDL/ и триглицериди и стимулират образуването на добър холестирол /HDL/. По този начин повлияват инсулиновата резистентност, нормалните нива на захар в кръвта и навлизането на глюкоза в клетките. Така стандартизираният екстракт на бергамот активно повлиява на метаболитната обмяна и го прави предпочитана съставка в продуктите за отслабване.

Ацетил-L- карнитин (Acetyl- L–carnitine)

L-карнитин се синтезира в тялото от аминокиселините лизин и метионин. L-карнитинът е една от добавките, които се използват от десетки години при хора целящи подобряване на външния вид и освобождаване от излишното тегло. Ако ви се иска да отслабнете, то това е аминокиселина, която ви трябва. L-карнитин прехвърля дълговерижни мастни киселини, такива като триглицериди в митохондриите, където те могат да бъдат окислени за производство на енергия. Така приемът на карнитин ни дава енергия, помага да се намали умората и служи като средство за потискане на апетита. Ето защо би било голямо предимство да имате L-карнитин в арсенала си, когато сте на диета. Това не само ще ви помогне да поддържате тялото си от съхраняване на мазнини, но ще повиши вашият аеробен капацитет, за да ви помогне да изгорите повече калории.
L-карнитин помага на тялото да произвежда енергия. Важно е за сърцето и мозъчната функция, движението на мускулите, както и много други процеси на тялото. За да намалите подкожните мазнини, ще се наложи да осигурите по-добри условия за бета оксидация (окисление) в организма. Това е процес при чието действие натрупаните мазнини биват превръщани в използваема енергия за мускулатурата под формата на АТФ. L-kарнитинът и употребата му под формата на хранителна добавка е точно неизменна част от стимулирането на този процес. Той е известен със своите способности на "преносител" на мастните киселини. Виновен е за тяхното успешно преминаване към митохондриите, където мазнините биват превръщани в активен източник на енергия за работещите мускули.

Витамин В12

Витамин В12 е водоразтворим витамин. Познати са две форми метилкобаламин извлечен от естествени източници: 1 - месо, риба и млечни продукти и 2 - цианокобаламин, който е синтетично произведен. Цианокобаламина е в пъти по-евтин и често се добавя към хранителнителните добавки, но тялото трябва да използва ценна енергия за превръщане на тази форма в метилкобаламин. Всяка химическа реакция в тялото изразходва енергия. Например, допълването му с формата на цианокобаламин на B12 изисква тялото да изразходва енергия, която премахва молекулата на цианид и го заменя с метилова група. Като метилкобаламин добавката В12 елиминира необходимостта от тази допълнителна химична реакция. Плюс това тя се добавя към депото на метилови групи, необходими за започване на всяка биохимична реакция на организма. Метиловите групи активират стотици химични реакции в тялото. Един такъв процес включва задействане на детокс реакции. Това включва отстраняване на тежки метали, токсини и отпадъчни продукти.
Methylcobalamin е необходим за здравето на нервната система. Индикатор за потенциален недостиг на B12 в нервната система могат да включват скованост, изтръпване, загуба на чувство усещане, усещане за парене, мускулни спазми, нервни болки и забавяне на рефлексите.